Het ontwikkelen van de ondernemersmentaliteit

Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 2.500 (98%)

Wij zijn Didier, Melissa en Zico. Dit team van de TU Delft bestaat uit 3 studenten die dit jaar allemaal hun bachelor afronden: Industrieel Ontwerpen, Bouwkunde, Stedenbouw en Bouwwetenschappen en Technologie Beleid en Management.

Bijna 10 procent van de mensen in Tanzania is werkloos. Dit is een groot probleem omdat het een van de oorzaken van armoede in het land is. Bovendien hebben 4 miljoen mensen in Tanzania geen toegang tot een verbeterde bron van veilig water. Mensen die onder deze omstandigheden leven, brengen een aanzienlijke hoeveelheid tijd door met reizen over lange afstanden om water te halen.

Van november tot eind januari zullen we ons vestigen in Sengerema, Tanzania. Het doel van het drie maanden durende project is om impact te maken op dit gebied door Tanzaniaanse jongeren te begeleiden naar een ondernemersmentaliteit. We leren ze de grondbeginselen van ondernemerschap bij het Elabs Institute of Science and Technology. Op deze manier hebben ze de kennis om hun eigen bedrijven op te richten om zelfvoorzienend te zijn. Daarnaast gaan we een watertestbedrijf starten met de scheikundekennis en vaardigheden van de Tanzaniaanse studenten. Het watertestbedrijf zal worden opgericht om te zoeken naar mogelijkheden om veilige waterfaciliteiten te creëren voor de Tanzaniaanse bevolking. Dit bedrijf geeft de Tanzaniaanse studenten ook ervaring in ondernemerschap.

De Ondernemerscolleges zullen de ruggengraat van het bedrijf vormen en kunnen worden gezien als de belangrijkste leidraad voor besluitvorming. Om een ​​succesvol bedrijf te creëren, begint het projectonderzoek helemaal opnieuw en volgt het gemeenschappelijke maar fundamentele stappen naar het eindproduct: marktonderzoek, ideevorming, bedrijfsmodel, financiën en verkoop en marketing. Alle stappen worden uitgevoerd door het team van de TU Delft in samenwerking met de Tanzaniaanse studenten.

“Met Elabs willen we de afstand van Tanzaniaanse jongeren tot de arbeidsmarkt verkleinen door hen de ondernemersmentaliteit bij te brengen en in de praktijk te ervaren door een watertestbedrijf te starten.”

Neem gerust contact met ons op voor vragen of opmerkingen:

D.E.vanCitters@student.tudelft.nl

M.meertens-1@student.tudelft.nl

Z.d.vanommeren@student.tudelft.nl

Om het project te realiseren vragen wij om uw hulp. Voor het project worden kosten gemaakt. Tijdens de lectures hebben wij verschillende materialen nodig, zoals literatuur, notitieboekjes, pennen om een educatieve leeromgeving te bieden. Bovendien zal het watertestbedrijf ook wat investeringen nodig hebben. We moeten watertestkits kopen, materialen en studenten vervoeren naar onderzoekslocaties, externe partijen betalen die betrokken zijn bij het proces, marketing, prototyping en alle andere kosten die betrokken zijn bij het realiseren van het bedrijf.