No Waste Wasted! Een biogas initiatief in Djougou

van totaal € 1.200 (89%)

Hoi allemaal!

Wij zijn Anne-Felice, Eva, Michelle en Ilse. Wij volgen de minor International Entrepreneurship and Development aan de TU delft en in november reizen wij af naar Benin! Hier zullen wij gedurende drie maanden ons samen met de studenten van het Lycée Technique Argicole de Djougou inzetten om een biogas reactor te bouwen.

We werken samen met LTA in Djougou. Deze landbouwschool werd in 2013 opgericht om jongeren op te leiden voor werk in de landbouwsector en beslaat momenteel een gebied van 100 hectare, met een uitbreiding naar 1.000 hectare. De school biedt zes opleidingsrichtingen aan: gewasproductie, veehouderij, voeding en voedingsmiddelentechnologie, bosbouw, aquacultuur en visserij, en plattelandsbeheer. Afgestudeerden van de school werken voornamelijk bij NGO's, op boerderijen of in andere sectoren, maar slechts een klein aantal (minder dan 10%) wordt ondernemer. Dit is problematisch, vooral omdat de tuinbouwsector meer bedrijven nodig heeft en jonge mensen geïnteresseerd zijn om actief te worden in de sector. Door de hele waardeketen van de tuinbouw in het land zijn er kansen voor nieuwe bedrijven.

Ons doel is om een ​​ondernemende oplossing te creëren voor biogasproductie, in samenwerking met de studenten. Om dit te bereiken, hebben we een apparaat ontworpen dat organisch afval omzet in biogas, waarmee we het groeiende probleem van afvalverwerking aanpakken dat wordt veroorzaakt door de toegenomen consumptie van de moderne samenleving. Organisch afval, waaronder voedselresten, landbouwresten en dierlijke mest, kan dienen als een goedkope, hernieuwbare energiebron. Door middel van anaërobe vertering breken micro-organismen het afval af bij afwezigheid van zuurstof, waardoor biogas ontstaat. Dit biogas kunnen we vervolgens opslaan om te bewaren en vervoeren en kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Eén van deze manieren gaat zijn voor het gebruik van een fruitdroger. Het gas is de energiebron van de droger om het fruit dat op het land gegroeid wordt te drogen en vervolgens te verkopen in het droogseizoen. Vervolgens zullen we workshops geven over het maken en gebruiken van de reactor en hierbij ook een uitlegboekje maken. Zo kunnen de studenten later het zelf ook maken en verbeteren om de productie te vergroten. Verder gaan we ook met de studenten kijken hoe ze meer in contact kunnen komen met ondernemenschap en hun kennis daarover verbreden. 

Voor ons project zouden wij 2500 euro willen inzamelen. Hiermee kunnen we een start maken aan het realiseren van het duurzaam opwekken van biogas. Het geld dat we ophalen zal gebruikt worden voor een prototype, de materialen die nodig zijn voor de reactor, workshop materialen en reiskosten naar de school.

Updates over ons project zullen worden geplaatst op ons instagram account: @nowastewastedtud