Energy for Refugees

Afgesloten Je kunt niet meer doneren
Streefbedrag behaald
van totaal € 4.500 (101%)

Help ons, de studenten van Energy for Refugees (EFR) van de TU Delft, om het vluchtelingenkamp Olive Grove op Lesvos (Griekenland) van een duurzaam energiesysteem te voorzien! Jouw donatie zullen wij gebruiken om zonnepanelen aan te schaffen en te installeren om zo het leven van honderden bewoners van het vluchtelingenkamp Olive Grove te verbeteren.

De energie die wordt opgewekt door de zonnepanelen verbetert het leven voor de bewoners van het Olive Grove Camp. Zo wordt het veiliger en leefbaarder omdat het kamp 's nacht verlicht is, er telefoons opgeladen kunnen worden om contact te onderhouden met thuis en water verwarmd wordt om te wassen of te douchen.

Ons Energy for Refugees team bestaat uit zeven internationale Master studenten van de TU Delft, die verschillende Masters doen, van duurzame energietechnologie tot industriële ecologie. Wij zetten ons in om het leed van de vluchtelingen te verlichten dat is veroorzaakt door de vluchtelingencrisis in Griekenland en de omringende landen.

Vorig jaar heeft het EFR-team het leven van kindervluchtelingen enorm verbeterd door zonnepanelen te installeren op een schoolkamp genaamd Kara Tepe, zodat er tijdens hun lessen op school betrouwbare energie was zonder verstoringen. Dit jaar zullen we in juli een systeem installeren dat vier keer zo groot is, dus we hebben je ondersteuning nog meer nodig! Samen met onze partner NGO EuroRelief en jouw steun gaat ons dit lukken! 

Help ons om de vluchtelingen in het Olive Grove kamp van zonne-energie te voorzien en verbeter de leefomstandigheden van de bewoners van het Olive Grove Camp.

Steun de bewoners van Olive Grove kamp en doneer nu!

 

 

 

 

In 2016 was de schatting dat er dat jaar maar liefst 362.000 vluchtelingen en migranten, geteisterd door oorlog en geweld, hun leven riskeerden om de Middellande Zee over te steken in de hoop een nieuwe leefomgeving te vinden. Deze humanitaire ramp heeft in 2017 geleid tot een geschat aantal van 2.700 mensen dat is gestorven of verdwenen tijdens hun vlucht. 

Voor veel vluchtelingen vormt Griekenland een schuilplaats voor het gevaar dat ze thuis proberen te ontlopen. Met name het eiland Lesvos is een belangrijke plek, 57% van het totaal aantal vluchtelingen die de oversteek in 2015 waagden wonen nu op Lesvos. Helaas zijn lang niet alle gebieden van Lesbos uitgerust om de bewoners toegang te geven tot enkele basisbehoeften zoals elektriciteit, sanitaire voorzieningen en verwarming.  

Energy for Refugees (EFR) is een februari 2018 opgericht om te helpen de bewoners van de kampen op Lesvos een waardiger leven te geven. Het doel van ons project is het aanpakken van de slechte toegang tot goedkope en betrouwbare stroom; een van de belangrijkste problemen in de vluchtelingenkampen in Griekenland. 

Ons doel is om duurzame technologieën te gebruiken om een echte impact te hebben voor  de mensen in deze kampen. We willen het leven van de mensen in de kampen verbeteren, door bij te dragen aan het oplossen van het energieprobleem. Hiermee willen de afhankelijkheid van publieke partijen verminderen en de kampen meer autonoom maken, terwijl de bewoners van het kamp worden betrokken bij het opzetten van dit systeem en het later zelfstandig kunnen onderhouden.

 

Christos - Sociaal, attent en geduldig zijn enkele woorden die mij karakteriseren. Na het behalen van mijn bachelor in Electrical and Electronic Engineering besloot ik een carrière na te streven om het leven van andere mensen direct te verbeteren. Mijn afstudeer onderwerp omvat het geïntegreerde circuitontwerp van een neurostimulator voor patiënten die lijden aan chronische migraine en clusterhoofdpijn. Ook deel ik een grote passie voor modelmuziek en ben ik ervan overtuigd dat het uitvoeren van muziek het contact, de coördinatie en de samenwerking tussen mensen vergroot. Nadat ik deze passie met mijn technische kennis had gecombineerd, greep ik de gelegenheid aan om mij aan te sluiten bij Energy for Refugees.  Ik ben geboren in Griekenland en door me in te zetten voor de mensen op Lesvos kan ik op een effectieve manier de gevolgen van de aanhoudende humanitaire crisis verlichten.

Elif - Muziek, boeken, films, lokale cafés, zelfgemaakte gerechten en tijd doorbrengen met  geliefden maken mij gelukkig. Tijdens het volgen van lessen over duurzaamheid en energie, realiseerde ik me dat mijn echte passie nieuwe energiebronnen is, vandaar dat ik besloot om een ​​master te volgen in Complex Systems Engineering and Management in Energy Track aan de TU Delft. Ik geloof dat het oplossen van problemen in de wereld niet kan worden ontdekt zonder hiernaar op zoek te gaan,  ongeacht de omvang van de problemen en de impact die je kan maken. Daarom probeer ik meer te doen dan voor de computer te zitten en te programmeren. Iets voor anderen doen maakt mijn leven waardevol. Energy for Refugees beschouw ik als een geweldige kans om de mensen in nood niet alleen onmiddellijke hulp te bieden, maar ook duurzame diensten te geven die hen een normaal leven bezorgen.

Lennart - Ik ben het enige Nederlandse lid van het team, ik sta bekend als de rationele stem tijdens onze vergaderingen. Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in kwesties die te maken hebben met duurzaamheid. Dit is een van de redenen waarom ik de minor 'Duurzame ontwikkeling' aan de Universiteit van Waterloo in Canada heb gevolgd. Nu geef ik er de voorkeur aan om daadwerkelijk positieve veranderingen aan te brengen in plaats van alleen maar te praten over het belang ervan; De toetreding tot Energy for Refugees was daarom een geweldige kans om dit te doen. Mijn motivatie haal ik uit het feit dat het team met dit project een verschil kan maken: kwetsbare mensen helpen hun leven comfortabeler te maken door de vreselijke levensomstandigheden in de vluchtelingenkampen te verbeteren, door middel van het toegang bieden tot goedkope en betrouwbare energie. Een ander belangrijk doel voor mij is om meer bewustzijn te creëren voor de nog steeds bestaande vluchtelingencrisis.  

Lodi - Naast het zijn van de optimist en levensgenieter, ben ik een verhalenverteller, muzikant en kunstenaar. Ik volg momenteel de master industriële ecologie aan de Universiteit van Leiden en de TU Delft die ik  combineer met een gezonde dosis realisme, doordat ik zelf ben opgegroeid in een regio met hoge armoedecijfers. Ik geloof dat het leven niet alleen om radicale veranderingen gaat, maar ook om het verlichten van iemands ellende, vooral wanneer dit mogelijk is met relatief eenvoudige middelen, is er geen reden om dit niet te doen. Iets doen voor anderen is wat het leven zinvol maakt. Voor mij biedt Energy for Refugees een geweldige kans om mijn kennis uit te breiden in een voor mij relatief nieuw kennisgebied. Het feit dat ik mijn kennis kan gebruiken om de nood van mensen in nood te verlichten, maakt dit project alleen maar  waardevoller om deel te nemen.

Jose - Ik sta bekend als zeer gepassioneerd en ik ben al vele jaren actief betrokken bij het zoeken naar mogelijkheden voor de bescherming van het milieu. Ik ben een fijnproever, een ontdekkingsreiziger en een moderne hippie met ervaring in de Mexicaanse energiesector waar ik enkele jaren heb gewerkt na mijn afstuderen als mechatronica-ingenieur. Mijn grote droom over een toekomst waarin energie voor iedereen toegankelijk is en op een duurzame manier moet worden verstrekt, overtuigde mij te beginnen aan de Master Sustainable Energy Technologies aan de Technische Universiteit van Delft. Energy for Refugees is een geweldige kans voor mij om terug te geven aan diegenen die het hardst nodig hebben en om alle kennis die ik in mijn professionele en academische carrière heeft opgedaan toe te passen.

Megan – De combinatie van een enthousiasme voor het buitenleven, een passie voor sociale rechtvaardigheid en een verlangen om het maximale uit het leven te halen staan symbool voor mij. Nadat ik Natuurkunde aan de Universiteit van Edinburgh heb gestudeerd, realiseerde ik me al vroeg dat er zoveel meer in het leven is dan alleen  studeren en wetenschap. Het gaat over de mensen hier en nu, en je tijd geven aan de oorzaken die belangrijk voor je zijn. Ik besefte snel dat het milieu haar het meest boeide en ik besloot te starten met de Masters in Sustainable Energy Technology aan de Technische Universiteit van Delft. Energy for Refugees is een project dat voor mij de juiste raakvlakken heeft: sociale rechtvaardigheid in combinatie met duurzame energie, de perfecte manier om mijn tijd aan te besteden en mensen te helpen die het, het hardst nodig hebben.

Bertram - Over mij zeggen ze: "hij is een boom-knuffelende, hond-aaiende, boek-verslindende, het voorbeeld van een optimist en is verliefd op hernieuwbare energie en fietsen". Ik ben de jongste door NABCEP gecertificeerde PV-installatieprofessional in Mexico. Na een aantal jaren als PV-ontwerper te hebben gewerkt, gaf ik me op voor de restauratie werkzaamheden na de orkaan Maria in Puerto Rico. Die ervaringen versterkten mijn overtuiging dat hernieuwbare energiebronnen de toekomst zijn, en daarom schreef ik me in aan de TU Delft in Nederland. Hier onderzoek ik hoe de combinatie van zon en opslag de veerkracht en betrouwbaarheid van een netwerk kunnen verbeteren. Tegelijkertijd ben ik een docent voor Solar Energy International, een non-profitorganisatie die lesgeeft over ontwerp, de bouw en de installatie van zonne-energie om mensen, gemeenschappen en bedrijven over de hele wereld hiermee vakkundiger te maken. Ik sloot me aan bij Energy for Refugees omdat ik geloof dat als je de macht hebt om mensen te helpen, je ook de verantwoordelijkheid hebt om dit te doen.

Bekijk alle

Bedankt voor jouw steun

14-06-2019 | 20:57 We zijn ontzettend dankbaar dat we de afgelopen maand zoveel support hebben ontvangen van jullie! Ondertussen zitten we dan ook al op 90% van het beoogde doel van €4500. Jouw donatie wordt gebruikt om het leven van de bewoners van Olive Grove kamp te verbeteren. Help mee in het zetten van de laaste stap naar de 100% voordat onze campagne is afgelopen over 3 dagen. Doneer en te deel!  Ondertussen zijn wij hard bezig met het afronden van de project voorbereidingen. We hebben installatie trainingen gehad, alle materialen zijn ingekocht en transport van de materialen naar Lesbos is geregeld. Nog maar 3 weken en we vertrekken al naar Lesvos! Maar eerst moeten we nog even hard studeren voor onze laatste tentamens van dit studiejaar! Bedankt voor jouw steun!    Het EFR team    
Lees meer