Energy for Refugees | Hernieuwbare energie in Antakya, Turkije
Onze missie is om duurzame energie beschikbaar te maken voor de Boshim-Iman Hatip Middelbare School, gelegen in Antakya (Turkije).
De school bevindt zich op ongeveer twee uur afstand van Aleppo, en daarom zijn veel van de studenten Syrische vluchtelingen.
De situatie
Op 6 februari vorig jaar werd Hatay en 10 andere provincies in het zuiden van Turkije getroffen door een aardbeving met een magnitude van 7,8, gevolgd door een aardbeving met een magnitude van 7,7. Hierbij kwamen meer dan 50.000 mensen om het leven en raakten miljoenen mensen ontheemd. Delen van Hatay liggen nog steeds in puin, met zwaar beschadigde gebouwen die wachten op sloop.
Voor en na de twee aardbevingen
De epicentra van de twee aardbevingen
De Boshim-Iman Hatip Middelbare School ontsnapte gelukkig aan grote schade, maar de capaciteit van de school is sindsdien uitgebreid van 800 naar 1500 kinderen, aangezien andere onderwijsfaciliteiten werden vernietigd.
Ondanks de cruciale rol als toevluchtsoord voor kinderen en families in tijdelijke accommodaties, wordt de school geconfronteerd met uitdagingen als gevolg van een ontoereikende energievoorziening, wat leidt tot frequente stroomstoringen gedurende de dag.
Boshim-Iman Hatip Middelbare School
Boshim-Iman Hatip Middelbare School
Ons plan
Onze voorgestelde oplossing combineert geïntegreerde, recyclebare zonnepanelen met 24 PV-modules, een omvormer en een batterij voor stabiele elektriciteit.
Ons doel gaat verder dan infrastructuur, we streven ernaar om de gemeenschap te educeren en te machtigen bij het implementeren van een duurzaam energiesysteem.
Het gesimuleerde zonne-PV-systeem wordt naar verwachting jaarlijks 15,66 MWh aan elektriciteit genereren, wat overeenkomt met een vermindering van 3243 kg CO2-uitstoot.
Techniek
Om te beginnen werd een checklist naar de school gestuurd om wat gegevens te verzamelen over hun locatie en energieverbruik. Er werd aanvankelijk een gemiddeld dagelijks verbruik van 50 kWh gegeven, wat werd gebruikt om het systeem dienovereenkomstig te dimensioneren. Deze voorlopige dimensionering volgt ook andere aannames, zoals:
Gemiddelde straling in Turkije = 5 kWh/m^2 wat leidt tot 5 equivalent zonuren
Netverbinding beschikbaar, batterij zal als back-up dienen tijdens stroomuitval
Netto meting en export naar het net tegen volledige prijs is mogelijk
Voldoende ruimte beschikbaar op het dak van de school
De volgende berekeningen tonen de resultaten van de voorlopige dimensionering:
Wat doen we precies?
- De Teamleider coördineert de activiteiten van het team en zorgt ervoor dat de voortgang in lijn is met de plannen.
- Het Engineering Team ontwerpt de technische oplossing, bepaalt de specificaties van de PV-panelen, batterijen, enz.
- De Projectmanager onderhoudt contact met lokale aannemers, beheert de verzending van componenten en ziet toe op de installatie.
- Het Finance and Funding Team zoekt sponsoring van bedrijven, universiteiten en beheert bankrekeningen.
- Het Communicatie en Evenementen Team beheert de website, sociale media, merchandise en organiseert fondsenwervende evenementen.
- De Business Developer legt relaties met NGO's, verenigingen en bedrijven.
Momenteel werken we vanuit Delft op afstand en organiseren we wekelijkse vergaderingen om elkaar op de hoogte te houden en de voortgang te bespreken.
In september is het onze bedoeling om naar de school te reizen om de zonnepanelen te installeren en educatieve lezingen te geven over duurzame energiepraktijken.
Wat verenigt ons allemaal? Onze gedeelde toewijding om een verschil te maken in iets waar we echt in geloven.
Heb je vragen of suggesties over het project?
Aarzel niet om contact met ons op te nemen:
Email: board@energyforrefugees.com
Instagram: @energyforrefugees
Linkedin: https://www.linkedin.com/company/18719099/admin/feed/posts/
Energy for Refugees is een NGO opgericht door studenten van TUDelft in 2018. Elk jaar neemt een ander team een project op zich dat gerelateerd is aan energie en vluchtelingen. Het team van dit jaar bestaat uit 9 studenten die verschillende rollen vervullen:
- Teamleider: Thomas Rous
- Projectmanager: Rafa Martin Arroyo
- Communicatie en evenementen: Natalia Violari en Stella Theodoraki
- Techniek: Okto Fenno and Aryeshah Akbar
- Financiën en financiering: Marta Amoros Trepat en Anton Tenzler
- Business Developer: Margherita Andorno
Energy for Refugees 2024
Elk jaar streeft EfR ernaar om een multidisciplinair team samen te stellen bestaande uit studenten uit diverse landen en academische achtergronden. Dit jaar zijn we trots op de vertegenwoordiging van 7 verschillende nationaliteiten en 3 verschillende mastertracks: MSc in Sustainable Energy Technology, Engineering and Policy Analysis, en Management of Technology.
Ontdek meer over ons team via hun presentatie!
Je kunt deze vinden op energyforrefugees.com of via onze Instagram-pagina: @energyforrefugees.