Duurzaam energiesysteem voor Syrische vluchtelingenschool in Libanon!

Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 6.000 (60%)

Wij zijn Energy for Refugees (EfR), een niet-gouvernementele organisatie, die gespecialiseerd is in het ontwerpen en uitvoeren van schone energieprojecten die duurzame en betrouwbare energiebronnen leveren aan mensen in nood. We bestaan ​​uit studenten, met verschillende achtergronden en nationaliteiten, van de TU Delft. In het verleden hebben we met succes projecten uitgevoerd in Mexico, Nigeria en verschillende in Griekenland.

Het uitdagende project van dit jaar is voor een school van ~2000 Syrische, 300 Libanese en 100 Palestijnse vluchtelingstudenten, die van 's morgens vroeg tot' s avonds laat les volgen in Tripoli, Libanon. Het doel is om voldoende zonnepanelen, batterijen en omvormers te installeren zodat de school zelfvoorzienend is en een veilig en schoon energiesysteem heeft. Dit systeem zorgt voor stabiele elektriciteit om de school van stroom te voorzien, zoals verlichting, printers, computers (geleverd door Thaki, een organisatie met wie we samenwerken), airconditioning, maar ook, belangrijker nog, hun waterpomp.

Momenteel is de school afhankelijk van een dieselgenerator als back-upstroom, wat duur en vervuilend is. Bovendien hebben ze een zeer onbetrouwbare elektriciteitsvoorziening (max. 2 uur per dag). Naar schatting verbruikt de generator 30-40L diesel per dag en 40-60L olie per maand. Dit komt overeen met meer dan 200-300 USD aan brandstof per maand die de school moet betalen.

Met jouw bijdrage zijn we een stap dichter bij het bereiken van ons doel van 6000€, wat genoeg zou zijn om de batterijen, omvormers en MPPT te betalen! Bovendien kunnen de studenten met dit project meer over hernieuwbare energie leren!

Voor vragen of opmerkingen over ons project aarzel niet om contact met ons op te nemen!

Voor geïnteresseerde bedrijven voor sponsorship, neem ook gerust contact met ons op om de details te bespreken!

 board@energyforrefugees.com

 https://www.energyforrefugees.com/

 https://www.linkedin.com/company/energyforrefugees/

 https://www.instagram.com/energyforrefugees/

Tuyoor Al-Amal bestaat uit 3 scholen in Tripoli, Libanon, en geeft de kans op onderwijs aan Syrische vluchtelingenkinderen die zich niet kunnen inschrijven op overheidsscholen vanwege verschillende hindernissen, zoals vervoersproblemen en kosten, discriminatie en taal moeilijkheden.

De scholen zijn opgericht door Mustafa Al-Haj, een Syrische leraar, en een groep bezorgde Syrische vluchtelingen die ervoor wilden zorgen dat ze onderwijs konden blijven geven aan de kinderen van hun gemeenschap. De eerste school begon op 9 november 2013 met lesgeven, met de inschrijving van 350 kinderen uit de Syrische vluchtelingengemeenschap.

Samen bieden de drie scholen nu in totaal ongeveer ~2000 Syrische, 300 Libanese en 100 Palestijnse kinderen per jaar onderwijs van de kleuterschool tot groep 12. Er zijn 96 personeelsleden, waaronder leraren met zowel Syrische als Libanese kwalificaties. De scholen zijn afhankelijk van externe donors die bijna driekwart van de kosten dekken. Ouders die daartoe in staat zijn, zorgen voor het resterende geld.

De scholen volgen allemaal het Libanees-Engelse taalcurriculum. Ze richten zich op algemeen vormend onderwijs en bieden vakken aan zoals Arabisch, wiskunde, Engels, natuurwetenschappen, sociale studies, geschiedenis en aardrijkskunde. Er zijn ook enkele lessen in computergebruik, kunst en lichamelijke opvoeding.

https://www.tuyooralamal.com/

De school heeft twee grote problemen met betrekking tot de energievoorziening:

1. Ze kunnen de waterpomp niet voeden met het bestaande fotovoltaïsche systeem, omdat de waterpomp driefasige elektriciteit nodig heeft. Bovendien is het elektriciteitsnet (die gebruikt kan worden om de waterpomp van stroom te voorzien) zeer onbetrouwbaar en maximaal twee uur per dag beschikbaar (op onbepaalde tijden). Daarom gebruikt de school een dieselgenerator om de waterpomp aan te drijven. Om dit probleem op te lossen willen we een apart PV-systeem installeren om de waterpomp van stroom te voorzien, en hiervoor hebben we zonnepanelen, batterijen en een driefasige omvormer nodig.

2. Het huidige systeem heeft onvoldoende opslagcapaciteit. De accu's raken op zonnige dagen sneller vol dan gewenst en raken te snel leeg als ze nodig zijn (bijvoorbeeld als het bewolkt is). Daarom streven we ernaar om de opslagcapaciteit van het bestaande systeem uit te breiden door extra batterijcapaciteit toe te voegen.

Deze twee verbeteringen aan het systeem zijn bedoeld om de afhankelijkheid van de dieselgenerator te stoppen en deze om te zetten in een back-up die alleen in uitzonderlijke omstandigheden zal worden gebruikt.

Thaki's missie is om vluchtelingen en kwetsbare kinderen in staat te stellen te leren door middel van motiverende elektronische hulpmiddelen. Thaki werkt door:

1. Een tweede leven geven aan gebruikte elektronica die door organisaties zijn geschonken.

2. Ze hebben een platform ontwikkeld dat een variëteit aan informatieve, interactieve en educatieve inhoud integreert.

3. Distribueer de apparaten naar onderwijscentra die werken met vluchtelingenkinderen en kwetsbare kinderen.

4. Biedt middelen en hulpmiddelen om leerkrachten en kinderen te ondersteunen bij e-learning en digitale geletterdheid.

Op deze manier kan Thaki digitaal onderwijs bieden aan kinderen in nood!

 https://thaki.org/

-------------------------------------------------- -------------

Treedom is het eerste platform ter wereld waarmee gebruikers op afstand een boom kunnen planten en het verhaal van het project online kunnen volgen.
Sinds de oprichting in 2010 in Florence zijn er meer dan 3.000.000 bomen geplant in Afrika, Zuid-Amerika en Italië. Alle bomen worden rechtstreeks door lokale boeren geplant en brengen milieu-, sociale en financiële voordelen met zich mee voor hun gemeenschappen.

De filosofie is om duurzame ecosystemen te maken en duizenden boeren in staat te stellen de initiële kosten van het planten van nieuwe bomen te steunen, waardoor voedselautonomie en inkomenskansen in de loop van de tijd worden gegarandeerd. Belangrijk is dat de geplante boomsoorten inheems zijn of de biodiversiteit van de verschillende territoria respecteren.

 https://www.treedom.net/en